Книгоманія - 2019

1 -й відбірковий етап конкурсу Книгоманія - 2019

14 березня 2019 р. в міській бібліотеці для дітей відбувся 1-й відбірковий етап обласного конкурсу «Книгоманія – 2019». Участь у відбірковому етапі взяло 12 читачів міської бібліотеки для дітей. Серед читачів бібліотеки було обрано двох переможців, які візьмуть участь у 2-му турі міського конкурсу «Книгоманія – 2019» та поборються за право представити своє місто в 3-му обласному турі, який відбудеться в Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей.

/Files/images/masov__zahodi/G2.jpg/Files/images/masov__zahodi/G.jpg

Тиждень дитячого читання

"І лине над землею шевченкове слово"

Сьогодні в міській бібліотеці для дітей розпочався Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання.

Традиційно тиждень розпочався спільним заходом з міською бібліотекою для юнацтва, поетичним святом: "І лине над землею шевченкове слово". Запрошені учні 8-В класу ЗОШ №2 ознайомились з творчістю поета прослухавши його вірші у виконанні бібліотекарів та активного читача бібліотеки Богдана Павленка.

/Files/images/masov__zahodi/IMG_7802 1.jpg/Files/images/masov__zahodi/IMG_7896 1.jpg

"Весела країна фантазерів та мрійників"

Щоб цікаво та корисно провести свій час до бібліотеки завітали 2-В клас НВК на неймовірно захоплюючу розвагу бібліобалаганчик: "Весела країна фантазерів та мрійників". Розділившись на дві команди "Мрійників" та "Фантазерів" діти розважались, грались, розгадували ребуси, кросворди, малювали та фантазували. Свято вдалось, а бібліотека поповнилась на 24 нових читача.

/Files/images/masov__zahodi/3 a.jpg/Files/images/masov__zahodi/4a.jpg

"У світі казки чарівної"

В День казки на гостини до бібліотеки завітали першокласники НВК, щоб здійснити захоплюючу подорож по казках та познайомитись з бібліотекою. Насамперед діти, які вперше завітали до нашої книгозбірні, познайомились з бібліотекою, її фондом та стали її читачами. А потім всі пограли в казкову гру : "У світі казки чарівної ". Всі залишились задоволенні, бібліотека поповнилась на 20 нових читачів.

/Files/images/6 a.jpg/Files/images/7 a.jpg

Березень. Читають всі

20 березня 2019 р. читачі міської бібліотеки для дітей долучилися до акції «Березень. Читають всі», яка проходила в рамках проекту Конструкторського Бюро Бібліотекарів (Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська та Хмельницька області). Під час акції діти читали і обговорювали казку Івана Франка «Лис Микита».

/Files/images/masov__zahodi/1.jpg/Files/images/masov__zahodi/2.jpg

Шевченка читають всі

6 березня 2019 року в міській бібліотеці для дітей, в рамках ювілейної акції "Шевченка читають всі", відбувся поетичний зорепад "Єднаємо душі словами Кобзаря". Захід присвячений 205-й річниці від дня народження Тараса Шевченка.

У виконанні талановитих читачів бібліотеки та бібліотекарів звучало Тарасове Слово. Також прозвучали музичні композиції на слова Кобзаря в виконанні Ярослава Оксенюка та зразкового вокально-фольклорного ансамблю "Роксолана".

/Files/images/masov__zahodi/IMG_7788 1.jpg/Files/images/masov__zahodi/IMG_7750 1.jpg

день рідної мови

21 лютого країни світу відзначають день рідної мови. В умовах, які склалися в нашій країні, українська мова набула особливої ваги – вона стала символом миру і єднання нації. Щороку в День рідної мови бібліотекарі Нетішинської міської бібліотеки для дітей разом зі своїми читачами долучаються до святкування. Сьогодні для учнів молодшого шкільного віку бібліотекарі підготували та провели мовну гру «Рідна мова в іграх, віршах і загадках» . Захід пройшов цікаво і захопливо. Діти почули багато корисних фактів про нашу милозвучну чудову українську мову, взяли участь в мовознавчій грі та ознайомились з книжковою виставкою присвячену мовознавчій тематиці.

/Files/images/masov__zahodi/t1.jpg/Files/images/masov__zahodi/t2.jpg

міжнародний день дарування книг

Дарування книг у бібліотеку — це давня форма доброчинності та надійне джерело поповнення фонду. А факт надходження дарів у бібліотеку — це показник престижу бібліотеки, її місця у суспільному житті.

Наперододні Міжнародного дня дарування книг бібліотекарі міської бібліотеки для дітей хочуть щиро подякувати всім своїм меценатам та читачам за подаровані книги нашій бібліотеці, а саме:
Берніковій Олені
Борковській Уляні
Бурлак Дарині
Гусарову Віктору
Евдокімовій Тетяні
Крайчинській Лілії
Ковальчук Вірі
Мушак Дар`ї
Маєвській Оксані
Писемській Дарії
Порубенській Вікторії
Рачунь Назару
Сєргеєву Владиславу
Сєрову Артему
Степанян Людмилі
Тарасовій Таїрі
Ткач Ользі
Ходак Надії

Та багатьом іншим меценатам, які вирішили залишитися інкогніто.
Ваші подаровані книги - стануть в нагоді всім, хто любить читати, а також поповнили фонд нашої бібліотеки!

Ще раз дякуємо всім небайдужим і активним користувачам бібліотеки!!!

/Files/images/masov__zahodi/qqq.jpg

різдвяні вітання

З Різдвяними вітаннями до бібліотеки для дітей завітали колядники - читачі. Щиро дякуємо ім за вітання та чекаємо наступного року.

/Files/images/masov__zahodi/lll.jpg/Files/images/masov__zahodi/uuu.jpg

виставка - вітання з Новим роком

Напередодні Нового року для підняття святкового настрою читачам бібліотеки підготовлено виставку – вітання «З передзвонами на поріг вже ступає Новий рік!» , яка познайомить наших читачів з новорічними та різдвяними обрядами українців.

/Files/images/masov__zahodi/fff.jpg

Подорож країною прав

В рамках обласного квесту "Знання прав - формула успіху" в міській бібліотеці для дітей відбувся міський етап квесту-гри "Подорож Країною Прав". Учасники розділились на дві команди "Діти Феміди" та "Фрегат". Подорож було захоплюючою. Діти надзвичайно розумні та кмітливі , швидко розгадували всі завдання крокуючи по 8 станціям квесту. З невеликим відривом перемогу отримала команда "Фрегат".

/Files/images/masov__zahodi/jj.jpg/Files/images/masov__zahodi/kkk.jpg

Майстер клас з Тетяною Ходак

На гостини до бібліотеки завітала наша постійна гостя, прекрасна майстриня Тетяна Миколаївна Ходак, щоб провести майстер - клас гуртківцям Центру туризму і краєзнавства.


/Files/images/masov__zahodi/ee.jpg

/Files/images/masov__zahodi/ll.jpg

Трагічні сторінки історії держави

Голодомор 1932-1933 рр. - одна з найстрахітливіших сторінок у новітній історії українського народу 28 листопада 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932-1933 рр. геноцидом українського народу.З метою вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років та патріотичного виховання молоді, в міській бібліотеці для дітей, оформлено виставку-пам'ять «Три колоски, закуті дротом», біля якої проводяться тематичні бесіди.

/Files/images/masov__zahodi/rr.jpg

"Пізнаймо в серці рідне слово"

В умовах, які склалися в нашій країні, українська мова набула особливої ваги – вона стала символом миру і єднання нації. Традиційно напередодні Дня писемності та мови, в бібліотеці для дітей відбулася година рідної мови «Пізнаємо в серці рідне слово», яку підготували працівники міських бібліотек для дітей та юнацтва. Під час заходу присутні прийшли до висновку, що народ, держава, мова – це поняття не роздільні. Без мови немає народу, і навпаки, без народу не існує мови. Учасникам надали можливість перевірити свої знання з української мови, запросивши взяти участь в мовних змаганнях, конкурсах, ребусах.

/Files/images/masov__zahodi/gg.jpg/Files/images/masov__zahodi/yy.jpg

Конкурс знавців рідної мови

23 жовтня 2018 року в міській бібліотеці для дітей відбувся 1-й тур обласного конкурсу знавців рідної мови «Мово українська, гордосте моя», присвячений Дню української писемності та мови.

Учасники конкурсу: учні 8-Б класу ЗОШ №1 (кл. кер. Мельниченко Н.П.).Працівники бібліотеки гарно організували конкурс з цікавими запитаннями мовознавчих вікторин, ребусами. Захід пройшов на одному диханні. Діти зарекомендували себе знавцями рідної мови.

Однакову кількість балів набрали Басараб Михайло та Баранова Мар`яна. Після проведення між ними бліц-турніру перемогла Баранова Мар`яна.

/Files/images/masov__zahodi/c.jpg/Files/images/masov__zahodi/bb.jpg/Files/images/masov__zahodi/nn.jpg/Files/images/masov__zahodi/v.jpg

День самоврядування

28 вересня, з нагоди дня бібліотекаря, в міській бібліотеці для дітей проходив день читацького самоврядування " Я бібліотекар". Протягом дня всі читачі змогли дізнатися багато цікавого про професію бібліотекаря, а самі активні читачі спробувати себе у ролі бібліотекаря. День пройшов надзвичайно цікаво та насичено.

/Files/images/masov__zahodi/mn.jpg/Files/images/masov__zahodi/i.jpg

Засідання клубу "світлячок"

28 серпня в міській бібліотеці для дітей відбулося чергове засідання клубу "Світлячок". Члени клубу здійснили відео-мандрівку "З книжки в мультик", передивившись цікавий мультик про Вінні - Пуха за книгою А. Мілн , Б. Заходер "Вінні-Пух та всі-всі-всі"

/Files/images/k.jpg

Бібліотечне літо

Бібліотечне літо продовжується, наші читачі залюбки проводять час в бібліотеці. Ось і сьогодні діти складали літературні пазли, розгадували головоломки та ділилися своїми враженнями від прочитаних книг.

/Files/images/masov__zahodi/g.jpg/Files/images/masov__zahodi/t.jpg

Книжковий пікнік

На книжковий пікнік "Літо під парасолькою" бібліотекарі запросили своїх маленьких читачів, щоб познайомити їх з новою літературою, якою нещодавно поповнилась бібліотека.

/Files/images/masov__zahodi/m.jpg/Files/images/masov__zahodi/n.jpg

Поповнення в бібліотеці

Юні друзі! Запрошуємо Вас до бібліотеки. У нас нове поповнення. 100 нових книг з нетерпінням чекають на Вас у нашій книгозбірні. Поспішайте!!!

/Files/images/masov__zahodi/y.jpg

Літні читання

Продовжуються літні читання в міській бібліотеці для дітей. Саме з цієї нагоди, 6 серпня, для нових молодших читачів бібліотеки, бібліотекарі організували книжковий фуршет «Запрошуємо до читання». Відвідування бібліотеки читачам інколи нагадує фуршет-кожен може самостійно обрати собі книжкову «страву» за своїм власним смаком. Але сьогодні бібліотекарі познайомили наших нових читачів з бібліотекою, її правилами та запропонували їм книги до смаку, а бібліотека поповнилася новими читачами. Літо продовжується, літні читання тривають, то ж чекаємо своїх та нових читачів у стінах нашої книгозбірні.

/Files/images/masov__zahodi/a.jpg/Files/images/masov__zahodi/b.jpg

Акція в бібліотеці

Протягом літа в бібліотеці проходить акція "Приведи друга в бібліотеку"

/Files/images/masov__zahodi/ф.jpg/Files/images/masov__zahodi/h.jpg

лідер читання - 2018

обрано переможця 1 етапу обласного конкурсу

19 червня 2018 р. в міській бібліотеці для дітей відбувся 1-й міський етап обласного конкурсу "Лідер читання - 2018". Серед читачів бібліотеки було обрано лідера читання - 2018. Ним стала учениця 6-Б класу ЗОШ №2 Сотник Анастасія. Друге місце зайняла Куржинська Дарія (5 клас) та третє Присяжнюк Дар"я (5 клас). Сотник Анастасія візьме участь у 2 - му міському етапі конкурсу та побореться за право представляти наше місто в обласному етапі конкурсу "Лідер читання - 2018".

/Files/images/masov__zahodi/35544862_1353762564768806_844151894765993984_o.jpg/Files/images/masov__zahodi/35806832_1353766804768382_4280340660319420416_o.jpg/Files/images/masov__zahodi/35864590_1353767658101630_767806845329866752_o.jpg/Files/images/masov__zahodi/35666903_1353762991435430_3525492921027526656_o.jpg

найрозумніший літературознавець

18 червня до міської бібліотеки для дітей завітали вихованці пришкільного табору «Надія». В рамках літніх читань бібліотекарі провели з дітьми інтелектуальну гру «Найрозумніший літературознавець» . Діти давали відповіді на запитання по творам української та зарубіжної літератури. Метою заходу було перевірити знання дітей по творчості українських та зарубіжних письменників, поглибити їх та надихнути учнів на читацьку працю на період літніх канікул.

/Files/images/masov__zahodi/35544880_1352681214876941_1564235004827926528_n.jpg/Files/images/masov__zahodi/35564350_1352681574876905_3145125154095366144_o.jpg

мандруємо казкою

13 червня вихованці пришкільного табору «Струмочок» знову завітали до міської бібліотеки для дітей , щоб із користю та веселощами провести свій черговий день літнього відпочинку.

На дітлахів чекала мультвікторина «Мандруємо казкою» та бібліогралочка «Серпантин казок».
Разом з бібліотекарями діти цікаво і змістовно проводять літні канікули, отримуючи позитивні емоції від зустрічі з літературними героями, покращують навички спілкування, розвивають свої інтелектуальні та творчі здібності, поповнюють багаж необхідних знань.

/Files/images/masov__zahodi/DSC_0038.JPG/Files/images/masov__zahodi/DSC_0048.JPG

літературний фуршет

12 червня Нетішинська міська бібліотека для дітей радо вітала юних друзів - вихованців пришкільного табору «Дружба» В рамках літніх читань, для юних читачів, працівники бібліотеки підготували цікаву ерудит-вікторину «Уважні та начитані». Разом з бібліотекарями діти з захопленням розгадували ребуси, шукали відповіді на логічні задачі, а для справжніх гурманів дитячої літератури – навіть літературний фуршет.

Літо лише розпочалося – юних вихованців ще чекає немало пригод!

/Files/images/masov__zahodi/DSC_0077.JPG/Files/images/masov__zahodi/DSC_0066.JPG

Weekend у бібліотеці

Літо у розпалі, можна робити стільки цікавих і веселих речей! Літні розваги в бібліотеці для дітей тривають. Для вихованців пришкільного табору «Струмочок» працівники бібліотеки для дітей організували цікавий «Weekend у бібліотеці» з іграми, конкурсами та загадками.

/Files/images/masov__zahodi/DSC_0008.JPG/Files/images/masov__zahodi/DSC_0046.JPG

на гостини до бібліотеки

7 червня вихованці пришкільного табору «Надія» завітали до бібліотеки для дітей, для того, щоб познайомитися із програмою Літніх читань «Канікули з книгою - 2018» та новими надходженнями до бібліотеки.

Найбільше дітворі подобаються заходи, де можна проявити свої знання та ерудицію. Тому бібліотекарі підготували їм цікаві інтелектуальні вікторини.А ще, взявши участь у грі «Пані енциклопедія», діти переконались, що людина не може знати все, але повинна вміти знайти відповідь на будь-яке запитання. А допоможуть в цьому найкращі путівники до скарбниці людських знань – енциклопедії.Також юні вихованці намалювали своїх улюблених книжкових героїв.

/Files/images/masov__zahodi/DSC_0001.JPG/Files/images/masov__zahodi/DSC_0037.JPG

мандруємо книжковим містом

6 червня, в рамках програми літніх читань для школярів 3-4 класів пришкільного табору «Дружба» загону «Романтики» відбулася екскурсія до бібліотеки «Мандруємо книжковим містом». Діти дізналися про правила користування бібліотекою, про безліч цікавинок з літератури та періодичних видань, переглянули різноманітні книжкові виставки, із задоволенням взяли участь у вікторині «Серпантин казок», «Бібліотека – книжковий дім». Діти були активні, тож екскурсія до бібліотеки пройшла весело і цікаво. На згадку про зустріч в бібліотеці вихованці намалювали тематичні малюнки про книгу та бібліотеку.


/Files/images/masov__zahodi/DSC_0003.JPG/Files/images/masov__zahodi/DSC_0024.JPG

канікули з книгою

4 червня 2018 р. в міській бібліотеці для дітей стартували літні читання "Канікули з книгою".

Протягом літнього періоду в бібліотеці ви зможете гарно відпочити відправитися в захоплюючу подорож по сторінках улюблених книг, прочитати яскраві дитячі журнали та газети, поспілкуватися з однолітками в мережі Інтернет, пограти в пізнавальні ігри, малювати тощо. Літнє читання за шкільною програмою ми пропонуємо поєднати з переглядом художніх та мультиплікаційних фільмів унашому Пункті доступу до Інтернет. А яке літо без ігор? На вас чекають різноманітні цікаві заходи. Наша мета - показати дітям, що бібліотека не тільки «дім» книг, але і територія захоплюючих і веселих «подорожей».
Любий друже! Тебе запрошують у чарівний світ книги українські та зарубіжні дитячі письменники. Неймовірні пригоди і вірні друзі чекають тебе на сторінках захоплюючих книжок. Читай, насолоджуйся та відпочивай!

/Files/images/masov__zahodi/34396862_1341281342683595_8493042560753729536_n.jpg/Files/images/masov__zahodi/34459186_1341281289350267_1972220047128526848_n.jpg

свято дитинства

На свято дитинства - "Бібліотека світлий дім - живе дитинство й щастя в нім" завітали діти з Центру розвитку дитини "Золотий ключик". Діти змістовно та весело провели своє дозвілля з інтелектуальними та спортивними іграми

/Files/images/masov__zahodi/P80601-104843.jpg/Files/images/masov__zahodi/P80601-110348.jpg/Files/images/masov__zahodi/P80601-111244.jpg/Files/images/masov__zahodi/P80601-112228.jpg

обласний фокус-семінар

23 травня 2018 року працівники Нетішинської міської бібліотеки для дітей радо зустріли учасників триденного обласного фокус-семінару завідуючих районними та міськими бібліотеками для дітей, заступників директорів ЦБС, бібліотечних працівників ОТГ з питань обслуговування дітей: «Моделювання бібліотечного обслуговування дітей: актуальні та дієві методи». Приємно, що до нас також завітали: завідувач відділом обслуговування читачів-учнів 5-9 класів Національної бібліотеки України для дітей Невмержицька Наталія Мартиніна, директор Хмельницької міської ЦБС Козицька Тамара Миколаївна та представники обласних бібліотек міст Львова та Тернополя.

/Files/images/masov__zahodi/IMG_5539.JPG/Files/images/masov__zahodi/IMG_5590.JPG/Files/images/masov__zahodi/IMG_5626.JPG/Files/images/masov__zahodi/IMG_5709.JPG

свято вишиванки

Зі святом ВИШИВАНКИ вітають працівники міських бібліотек для дітей та для юнацтва

/Files/images/masov__zahodi/IMG_5404.JPG/Files/images/masov__zahodi/IMG_5414.JPG

прийомні діти

Чи брати в родину прийомну дитину?

Вашими словами ви не обдурите дитини;

не слова ваші буде вона слухати, а ваш погляд,

ваш дух, який володїє вами

В.Ф. Одоєвський

В усі часи суспільство підтримувало тих дітей, хто волею долі втратив сім'ю, та створювало для них родини, де зігрівалися їх серця теплом і затишком…

Щороку в Україні тисячі дітей беруть в родини з різними формами сімейного виховання. У кожного своя історія, і не завжди все рівно і м’яко. На жаль, бувають випадки, коли дітей повертають назад до дитячого будинку. Як би не було дитині погано в притулку, ще гірше, якщо їй дають надію, а через деякий час, усвідомивши свою неспроможність, віднімають її.

Якщо ваша сім’я вирішує для себе важливе питання, а чи брати в родину прийомну дитину – читайте далі. Давайте, спробуємо розібратися в причинах, з яких ви хочете це зробити.

Причини з яких беруть дитину у родину

Найчастіше дітей приймають тоді, коли не можуть мати власних, а бажання стати матір'ю і батьком дуже велике. Звичайно ж, це не відбувається після того, як не вийшло завагітніти з першого разу. Бувають випадки, коли дитину беруть взамін померлої або загиблої, намагаючись таким чином заповнити порожнечу в душі. Хтось сподівається за допомогою дитини зміцнити шлюб, зберегти сім'ю. Ще однією, досить розповсюдженою причиною стає жалість до нещасних покинутих дітей. Варіантів багато - від бажання допомогти до відверто корисливих мотивів. І які б почуття не керували вами, дуже важливо правильно розрахувати свої сили і врахувати, що життєві ситуації непередбачувані і у вихованні дітей, не тільки прийомних, обов'язково виникають проблеми.

Про що потрібно задуматися

У першу чергу, чесно дайте собі відповідь на питання: «навіщо мені це треба?» Якщо дитина вам необхідна для підвищення власної самооцінки або громадської думки, то краще відразу забудьте про цю ідею. Дитина - це не орден на грудях, який всі бачать і захоплюються вашим подвигом, це - величезна відповідальність. Ну, а якщо ваші рушійні мотиви щирі і вистраждані, то давайте розбиратися, що вас може очікувати.

Насамперед, не створюйте ілюзій, не малюйте в уяві ідеальну, щасливу сім’ю зі слухняною дитиною, бо розчарування перевершать очікування.

Не зайвим буде уявити собі, що станеться з вами і прийомною дитиною у випадку розлучення, адже в житті трапляється всяке. Не пошкодуєте в такому випадку про свій крок?

Об'єктивно оцініть свої можливості, як матеріальні так і духовні. Не забудьте про житлові умови та звички кожного члена сім’ї.

Звичайно, це не найголовніший момент при прийнятті рішення, але з часом і він може стати проблемою. Якщо у вас немає своїх дітей, і ви не стикалися зі всілякими дитячими негараздами - хворобами, непослухом, проблемами підліткового віку, то прослідкуйте за відносинами в сім'ях своїх рідних і друзів. Поставте себе на місце батька(матері) в якій-небудь складній ситуації і спробуйте знайти з неї вихід. Переконайтеся в тому, що в разі конфлікту ви зможете проявити необхідну гнучкість і розуміння, а не станете списувати неадекватну поведінку дитини на її спадковість. Усі рішення мають бути свідомими. Спочатку поставте собі запитання «чи зможу я?», а лише потім «чи хочу?». Словом, якщо ви вирішили стати прийомними батьками слід набратися терпіння, бо до щастя доведеться йти довго, але воно того варте.

Відділ соціальної роботи

з сім’ями, дітьми та молоддю

управління соціального захисту населення

доступно про наставництво

Наставництво – це добровільна безоплатна діяльність. Кожен, хто має бажання та можливість – може стати другом дитині, яка позбавлена батьківського піклування: відвідувати її, спілкуватися, проводити з нею дозвілля, тощо.

Наставник це – повнолітня дієздатна особа, яка підтримує дитину, котра проживає у закладі для дітей-сиріт, іншому закладі для дітей, допомагає їй підготуватися до самостійного життя.

Діяльність наставника:

· допомагає з навчанням;

· надає поради щодо професійної діяльності;

· рекомендує освітні матеріали (книжки, статті, відеоролики і т.д.);

· ділиться досвідом;

· вчить ефективно розпоряджатися персональними коштами;

· мотивує та надихає.

Чому люди стають наставниками?

Коли людина багато чого досягнула в житті, певній сфері, їй завжди хочеться поділитися своїми знаннями з іншими. Це закладено в нас на інстинктивному рівні. Людство з покоління в покоління передає свій досвід — це можливість стати експертом та вчителем. Завжди є ті, для кого знання і досвід дорослої людини будуть безцінними.

Наставництво — двосторонній процес. Потрібно вміти не тільки брати, але й віддавати. Найкращою винагородою для наставника буде успіх дитини.

Стати наставником – це подарувати дитині радість спілкування, надію на успіх та впевненість у майбутньому.

Якщо ви задумалися про наставництво і вас цікавить, як стати наставником, звертайтеся в управління соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

Пр-т. Незалежності,29, каб. №3,

тел. 3 15 80

засідання клубу "світлячок"

Добра, мудра, чарівна казка завжди була в пошані. Її з задоволенням слухають і діти і дорослі. Саме з казок діти черпають глибоку народну мудрість, емоційно-моральні та естетичні цінності. Саме казки є тим відправним пунктом, який формує особистість дитини. 4 травня 2018 року до бібліотеки завітали дошкільнята з ДНЗ №5 на чергове засідання клубу "Світлячок", щоб поринути у світ казок. Чи добре діти знають і пам"ятають казки бібліотекарі вирішили перевірити провівши лдітературну вікторину "Пізнай казку по початку". Всі діти були дуже активними і зуміли відповісти на всі запитання. Отже працівники бібліотеки ще раз переконались, що всі діти знають і люблять казки. Тож і надалі бажаємо нашим маленьким читачам - нових цікавих зустрічей. І пам"ятайте - казка завжди залишається з ВАМИ.

/Files/images/masov__zahodi/DSC_0049.JPG /Files/images/masov__zahodi/DSC_0064.JPG

бібліо-занурення в казку

В рамках Тижня дитячого читання, в міській бібліотеці для дітей, для третьокласників НВК, відбулася цікава розвага бібліо-занурення в казку «Впізнай героя».

Спочатку діти об’єднались в 2 команди, обрали капітанів. Кожна команда отримала свої завдання і вирушила в пошуках пригод.

У кожної команди завдання були абсолютно різними. Для їх виконання потрібно було звернутися до фонду бібліотеки, книжкових виставок та проявити свої знання та ерудицію. Обидві команди набрали майже однакову кількість балів. Загалом перемогла дружба.

/Files/images/masov__zahodi/P80322-150340.jpg/Files/images/masov__zahodi/P80322-151711.jpg

День поезії

19 березня 2018 року у Нетішинських бібліотеках для дітей та для юнацтва стартував Тиждень дитячого та юнацького читання.

Розпочався Тиждень святом поезії «Душа розмовляє – рядки розкидає», присвяченому Всесвітньому дню поезії. Свої перші проби пера продемонстрували своїм одноліткам талановиті юні читачі бібліотеки Олександр Герасимчук (7кл.ЗОШ№2), Катерина Арнаутова (9 кл.ЗОШ№1), Аннак Тихоліз (8кл.ЗОШ№1), Анна Коханенко (5кл.ЗОШ№1). До кожного із них по-різному приходить натхнення творити поезію і у кожного є своя Муза, яка надихає. Їхні поетичні твори є досить різноманітними, бо порушують різні соціальні проблеми, які присутні у нашому житті, розкривають найпотаємніші почуття і думки людини. На свято завітала і знана в нашому місті поетеса Віра Ковальчук, яка прочитала свої нові вірші та поділилася з юними поетами секретами успіху. Тож бажаємо нашим поетам натхнення, творчих успіхів та ніколи не розлучатися з книгою.

/Files/images/masov__zahodi/P80319-131051.jpg/Files/images/masov__zahodi/P80319-133644.jpg

посвячення в читачі

Вже стало традицією міської бібліотеки для дітей проводити свято «Посвячення в читачі» для першокласників.13 березня до бібліотеки вперше завітали учні 1-А класу Нетішинської ЗОШ I – III ступенів №1 разом з класним керівником Дацюк Оленою Іванівною. Захоплено роздивлялася малеча книжкове царство, де їх радо зустріли бібліотекарі та запросили у подорож «Здобудьмо ключ в Книжкове королівство».В книжковому королівстві дітлахів зустрічали незвичайні казкові герої - Віщун, Принцеса, розбишаки миші, бібліотекар, Королева книга та її радник. . На дітей чекали цікаві завдання та конкурси. Маленькі читачі показали хороші знання з українських народних та літературних казок та казок народів світу, правильно відповідаючи на запитання вікторини, розповідали, як потрібно берегти книги. Першокласники довели, що вони гідні називатися читачами дитячої бібліотеки.
Королева книга урочисто посвятила їх у читачі, роздала «пам`ятки читача» та познайомила дітей зі справжніми бібліотекарями. На згадку всі бажаючі сфотографувалися з героями свята. Читачами бібліотеки в цей день стали 30 першокласників, для яких відкрилися двері у чудовий світ «Книжкового королівства».

/Files/images/masov__zahodi/IMG_5203.JPG/Files/images/masov__zahodi/IMG_5273.JPG

Хмельниччина читає шевченка

Вже другий рік поспіль проводиться обласний онлайн-марафон «Хмельниччина читає Шевченка». 5 березня Нетішинська міська бібліотека для дітей перейняла естафету онлайн-марафону у Летичівської дитячої бібліотеки , що приурочений 204-річниці з дня народження генія українського народу Т. Г. Шевченка. Протягом 30 хвилин читачі Нетішинської МДБ читали свої улюблені поезії та уривки з поем Великого Кобзаря читачам Хмельницької міськоїдитячої бібліотеки.

Участь у марафоні прийняли 17 учасників: Павленко Богдан, Котович Діана, Троцюк Анастасія, Кліменкова Христина, Андреєва Дар`я, Сокол Катерина (ЗОШ №2); Васильчишина Анастасія, Почечура Анастасія, Самойлович Анастасія, Мандибура Віталій, Кочуренкова Катерина, Другов Вадим, Медлярська Вікторія, Долінська Анастасія (ЗОШ №1); Кушнерук Назар, Гуменюк Аріанна, Г уменюк Діана (НВК)

/Files/images/masov__zahodi/DSC_0097.JPG /Files/images/masov__zahodi/DSC_0067.JPG

Засідання клубу "Світлячок"

В 2018 році в міській бібліотеці для дітей розпочав свою роботу літературно-мистецький клуб за інтересами «Світлячок». Цей рік багатий на літературні ювілеї. Серед них яскравою зіркою палає талант відомої української письменниці Наталії Забіли, 115-років з дня народження якої відзначається в березні. Саме цій знаменній даті було присвячене перше засідання клубу. Учасниками засідання стали діти з старшої групи ДНЗ №7. Для них працівники бібліотеки організували гру-подорож «По сторінках книжок чудових мандруймо, друзі, знову й знову!» Під час подорожі діти декламували вірші Наталі Забіли, відгадували віршовані загадки, розповідали скоромовки та лічилки.

/Files/images/masov__zahodi/IMG_4811.JPG/Files/images/masov__zahodi/IMG_4792.JPG

веселкова наша мова

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Українська мова й писемність - це здобуток культури і духовної діяльності українського народу. Наша мова є рідною для 50 мільйонів людей. У ній і мудрість віків, і пам`ять народу, і щирість душі. Напередодні Дня рідної мови в міську бібліотеку для дітей завітали майбутні школярі, дітки старшої групи ДНЗ №2. Діти познайомились з бібліотекою, її фондом, працівниками бібліотеки та взяли участь у мовознавчій інтелект-вікторині «Веселкова наша мова». Хоч вони ще дошкільнята проте дуже вправно відгадували літературні загадки, доповнювали прислів’я та приказки, розповідали вірші.

/Files/images/masov__zahodi/IMG_4792.JPG /Files/images/masov__zahodi/IMG_4788.JPG

Шановні читачі бібліотеки

Тільки для Вас - нове поповнення в бібліотеці. Нові книги вже чекають на Вас в бібліотеці. Поспішайте!!!

/Files/images/P80201-172920.jpg

День відкритих дверей в бібліотеці

18 січня 2018 року в міську бібліотеку для дітей , на День відкритих дверей, вперше завітали першокласники ЗОШ №1 1-В класу. Тут їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг, газет та журналів. Новенькими палітурками книги посміхнулися до малечі та повели їх у чарівний світ принцес та принців, фантастичних пригод та мандрів. Першокласники познайомилися з правилами користування бібліотекою та книгою. Бібліотекар провела школярам екскурсію поличками бібліотечних надбань. Діти слухали розповіді бібліотекаря, відповідали на запитання вікторини присвяченої письменникам-ювілярам та пограли в гру "Впізнай героя з казки". Всі першокласники виявили бажання записатись до бібліотеки і бібліотека поповнилася новими читачами.

/Files/images/DSC_0009.JPG /Files/images/DSC_0025.JPG

Новорічний майстер клас

До дня Святого Миколая в бібліотеці для дітей відбувся майстер клас по виготовленню новорічних оберегів. Майстер клас провела місцева майстриня Тетяна Ходак

/Files/images/masov__zahodi/DSC_2140.JPG/Files/images/masov__zahodi/DSC_2210.JPG

Новорічна карусель

В бібліотеці для дітей розпочинається цикл новорічно-різдвяних свят. Оформлено книжкові виставки - інсталяції.

/Files/images/P71213-152411.jpg/Files/images/P71213-152506.jpg

Світ без насильства

З 25 листопада по 10 грудня в Україні проходить щорічна акція «16 днів без насильства». Метою акції є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім'ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми.

В рамках акції бібліотекою були проведені заходи, направлені на усвідомлення того, що моральні цінності становлять основу правопорядку: тематична поличка «Зробимо світ добріше разом», година корисних порад «Знати, щоб жити», бесіда «Насильство в сім`ї. Запобігання жорсткості між учнями». Також до Дня боротьби зі СНІДом в бібліотеці організована виставка малюнків «Молодь проти наркотиків»

/Files/images/IMGP6871.JPG/Files/images/Молодь без наркотиків 2009р. 011.jpg


Юні друзі!!!

Тільки для Вас - нове поповнення в бібліотеці. 80 нових книг вже чекають на Вас в бібліотеці. Поспішайте!!!

/Files/images/24174247_1211516398993424_450589723422190540_n.jpg

Рік, коли плакали Ангели

Сучасне покоління громадян України прагне знати більше про власну історію, факти, події, зокрема і про найстрахітливіший Голодомор 32-33-х років.

Вшановуючи нетлінну пам'ять мільйонів співвітчизників, в тому числі і наших земляків 23 листопада 2017 р. працівники бібліотек для дітей та для юнацтва організували та провели годину скорботи «Рік, коли плакали Ангели». Про ці страшні події старшокласникам розповів науковий співробітник краєзнавчого музею Тарас Вихованець.

/Files/images/P71123-100334.jpg/Files/images/DSC_0041.JPG

Українська мова - серця мого подих

Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Щороку, 9 листопада, Україна відзначає чудове свято – День української писемності і мови. Напередодні свята в бібліотеку завітали учасники гуртка «Клуб цікавих зустрічей», який функціонує при ЗОШ №1, на свято української писемності та мови «Українська мова – серця мого подих». В бібліотеці лунало поетичне слово про рідну мову, різні мовознавчі вікторини та гумор.

/Files/images/masov__zahodi/DSC_0028.JPG/Files/images/masov__zahodi/DSC_0030.JPG


Хто ж був першим власником Нетішина

23 жовтня 2017 року учні 8-В класу ЗОШ №2 завітали до бібліотеки для дітей на краєзнавчий урок "Хто ж був першим власником Нетішина", приуроченому 475-й річниці від першої згадки про село Нетішин. Приємною несподіванкою для учнів стало те, що урок провів науковий співробітник краєзнавчого музею Тарас Вихованець. Тому що саме він провів багато досліджень на цю тему, написав книгу "Історія Нетішина" та зібрав багато документальних підтверджень, які продемонстрував дітям у презентації./Files/images/22713616_1185843574894040_3291177165715161252_o.jpg/Files/images/22770819_1185843311560733_3274012671919946504_o.jpg/Files/images/22829368_1185842971560767_1000494430732385833_o.jpg/Files/images/22792022_1185843948227336_3676550853593502275_o.jpg


"Там, де живе мудрість"

«Там де живе мудрість», під такою назвою в міській бібліотеці для дітей відбувся День відкритих дверей, присвячений Всеукраїнському дню бібліотек. З самого ранку прийшли привітати бібліотекарів вихованці НВК. Для дітей, які ще не є читачами бібліотеки була проведена екскурсія по бібліотеці, під час якої діти ознайомились з фондом та правилами користування бібліотекою. Протягом заходу звучала поезія, діти взяли активно брали участь в інтелектуальних іграх та вікторині. Також бібліотекар провела огляд нових надходжень до бібліотеки.

Працівники бібліотеки дарували приємні моменти читачам впродовж дня, однак двері нашої книгозбірні відкриті не тільки у Всеукраїнський день бібліотек. Тут раді вітати користувачів щодня, адже бібліотека – це місце, де кожен може знайти свою територію мудрості, творчості і дозвілля.

/Files/images/DSC_00131.jpg/Files/images/DSC_00211.jpg /Files/images/DSC_00271.jpg/Files/images/DSC_00391.jpg


БІБЛІОТЕЧНИЙ КВЕСТ

Певне, в усіх бібліотека асоціюється лише з книжками. Але це не так, в бібліотеці можна ще і весело та активно провести свій вільний час.

Отож, 13 вересня 2017 року, у дитячій бібліотеці нашого міста, в рамках дня міста, відбувся літературно-краєзнавчий квест «Відома і невідома Хмельниччина».

Учасниками цього квесту стали учні 9-Г класу нетішинського НВК. Коли вони, трішки втомлені після навчального дня,прийшли до бібліотеки, тут на них уже чекали пригоди. Дітей поділили на дві команди та вибрали капітанів. Отож, перша команда мала назву «Сині» , а друга – «Зелені».Після поділу капітани отримали мапи квестової зони, на яких були позначені зупинки, де на учасників чекали спеціальні «агенти» із завданнями для команд.І ось все для старту готове.

Квест почався! Юні літературознавці з величезним азартом ринулися у «бій». Обидві команди мали пройти одні й ті ж зупинки, але рухалися різними маршрутами. Всього було чотири зупинки: географічна (вулиця Висоцького), архітектурна (млин), літературна (бібліотека) та історична (краєзнавчий музей). На кожній зупинці команда отримувала завдання і за кожну правильну відповідь – бали.Після виконання усіх завдань на кожній зупинці команда мала відгадати пароль до наступної зупинки та отримати карту з її зображенням.

Варто зазначити, що для того, аби команди краще орієнтувалися, їх супроводжували координатори. В нашому випадку координаторами стали бібліотекарі. А експерти працівники краєзнавчого музею та вчителі шкіл.Нарешті, всі зупинки пройдені практично одночасно всіх переповнюють емоції, учасники діляться своїми враженнями. Команди отримали подяку за участь в квесті.

Квест показав, що вчитися – це весело! І для того, щоб вчитися, не завжди потрібно сидіти за партами. Можна ось так, в формі змагань, на свіжому повітрі відкривати для себе цей світ.

А ще ось такі заходи – чудова можливість познайомити нових дітей з бібліотекою.

/Files/images/DSC_00041.jpg/Files/images/IMG_44851.jpg/Files/images/IMG_44981.jpg/Files/images/IMG_45091.jpg/Files/images/IMG_45291.jpg


"Разом з книгою ми зростаємо"

9 серпня 2017 року, в рамках літніх читань, бібліотекарі завітали в ДНЗ №8 з метою проведення свята - розваги "Разом з книгою, ми зростаємо" Свято пройшло в розвиваючому центрі "Смайлик". Під час свята діти познайомились з цікавими, кольоровими гарненькими книжками, розглядали їх, знаходили знайомі літери, а хто вміє читати, читали вголос уривочки з книг. Також пограли в літературну гру "Назви казкових героїв". Під час гри діти завзято відгадували літературних героїв з прочитаних їм уривків казок.

/Files/images/P70809-100653.jpg/Files/images/P70809-100911.jpg/Files/images/P70809-101209.jpg/Files/images/P70809-101342.jpg


"Веселись, грай і книжки читай"

З метою заохочення дітей до читання, в рамках літніх читань, 24 липня 2017 року був проведений бібліотечний бульвар «Веселись, грай і книжки читай». Захід відбувся для читачів бібліотеки на свіжому повітрі. Для дітей була організована та проведена ігрова програма, яка включала в себе, як рухливі ігри, так і інтелектуальні. Між розвагами бібліотекар запросила учнів взяти участь в цікавій казковій вікторині, де вони були активні і продемонстрували свої знання казок і казкових героїв.

/Files/images/IMGP7361.JPG/Files/images/IMGP7367.JPG


"Бібліопікнік"

19 червня працівники міської бібліотеки для дітей організували та провели вуличну акцію «Бібліопікнік», на яку запросили дітей з пришкільного табору. Бібліотекарі мали на меті не тільки познайомити дітей з новинками бібліотеки , а й гарно провести час граючи в ігри. Вулична акція «Бібліопікнік» прийшлась до душі не тільки дитячій аудиторії, але й дорослим. Найголовнішою умовою акції, було отримання визитівки з контактними номерами, адресою розташування дитячої бібліотеки та у подальшому відвідування книгозбірні.

/Files/images/IMG_9299.JPG/Files/images/IMG_9311.JPG/Files/images/IMG_9315.JPG/Files/images/IMG_9322.JPG

"Зі сторінок книжок - на голубі екрани"

13 червня наша бібліотека перетворилася на кінозал. Діти з радістю дивились мультфільми за творами українських народних казок

/Files/images/IMG_9289.JPG/Files/images/IMG_9293.JPG

"Вітаємо літо!!!"

Літо – найулюбленіша пора всіх дітей. Літо… Як багато в цьому слові "сплелось" та "відгукнулось" - відпустки, канікули, численні поїздки, враження, зустрічі.

Останніми роками бібліотеки стали місцем, де можна цікаво, корисно, а головне - весело провести свій літній відпочинок. І не обов’язково з табором відпочинку, але й просто завітавши з друзями до бібліотеки

Під час літніх канікул до бібліотеки користувачі приходять з друзями, подругами, цілими компаніями. Навіть найцікавіший відпочинок не можна уявити без книжки? Фраза банальна, але ж справедлива – у книг канікул не буває!

6 червня, в міській бібліотеці для дітей стартували літні читання - 2017 "Вітаємо літо!". Працівники бібліотеки радо приймали у себе пришкільний табір «Сонечко ». Діти отримали завдання на літо – програму «Канікули з книгою », яка включає низку різноманітних захоплюючих завдань.

/Files/images/IMG_9271.JPG/Files/images/IMG_9262.JPG/Files/images/IMG_9259.JPG/Files/images/IMG_9246.JPG

"Свято дитинства"

1 червня в День захисту дітей в міській бібліотеці для дітей відбулося свято дитинста "Нехай же стане днем дит ини у всьому світі кожен день". Нажаль в бібліотеці наразі проходить ремонт, тому бібліотекарі завітали до ЗОШ №2. Чудова, весела, різнобарвна програма порадувала дітей, а рухливі ігри, не залишили байдужими нікого.

На канікулах сумувати ніколи - приходь до бібліотеки за втіхою!

/Files/images/IMG_9225.JPG/Files/images/IMG_9232.JPG/Files/images/IMG_9234.JPG/Files/images/IMG_9238.JPG

"Цей дивний світ бібліотека"

посвята в читачі бібліотеки

Книга – чудове надбання людства, наш кращий порадник і друг, вірна супутниця життя. Вона допомагає найкраще зрозуміти навколишню дійсність, вивчити досвід старших поколінь. 23 березня 2017 року, в рамках Тижня дитячого читання, в міській бібліотеці для дітей відбулось захоплююче свято - бібліошоу «Цей дивний світ бібліотека». У рамках запланованого заходу по залученню читачів до дитячої бібліотеки, її відвідувачами стали учні 1 -А класу Нетішинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Юних читачів запросили і гостинно зустріли працівники бібліотеки для дітей та артисти БДТ театрального гуртка "Перевтілення" (керівник Ірина Цибульська).

На учасників заходу чекали зустріч з казковими героями :

Королевою Книжок (Ангеліна Мельник), принцесою (Еллі Мерк), Печкіним (Олександр Лагоднюк), книгою (Анастасія Турновська), мімами (Аліна Михайлова та Інна Захарчук) та негативними героями блідою міллю (Каріна Вецало), та мишами-розбишаками (Марія Воловик та Аліна Гнатюк).

Королева Книг та принцеса розповіли діткам про важливість читання, книга - про дотримання правил користування книгою та роздала «пам`ятки читача». Маленькі читачі показали хороші знання з українських народних казок та казок народів світу, правильно відповідаючи на запитання вікторини. Під час заходу діти ознайомились з поняттям бібліотека, бібліотекар, читальна зала, з цікавістю розглядали дитячі книжечки, гортали сторінки, дивилися ілюстрації до творів. Читачами бібліотеки в цей день стали 28 першокласників, для яких відкрилися двері у чудовий світ «Книжкового королівства»./Files/images/IMG_2141.JPG/Files/images/IMG_2142.JPG/Files/images/IMG_2147.JPG/Files/images/IMG_2151.JPG/Files/images/IMG_2159.JPG/Files/images/IMG_2162.JPG

"Суперчитач міста - 2017"

16 березня 2017 року, в міській бібліотеці для дітей відбувся ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання. “Найкращий читач України – 2017”, де обирали «Суперчитача міста – 2017». В конкурсі взяло участь 6 читачів, переможців 2 етапу.

Учасники конкурсу рекламували свої улюблені книги позашкільної програми та захищали свої читацькі щоденники.Перемогу здобуличитачі міської бібліотеки для дітей – Герасимчук Олександр (6 клас) та Гайдук Анна (7 клас), які і будуть представляти наше місто на 4 обласному етапі конкурсу «Найкращий читач Хмельниччини – 2017». Переможців нагороджено дипломами, книгами та солодощами. То ж побажаємо їм успіхів та перемоги в обласному етапі конкурсу.

/Files/images/IMG_8945.JPG/Files/images/IMG_8950.JPG/Files/images/IMG_8926.JPG/Files/images/IMG_8922.JPG

"Хмельниччина читає Шевченка"

3 березня 2017 року юні читачі дитячої бібліотеки приймали участь в обласному поетичному марафоні «Хмельниччина читає Шевченка», присвяченому 203-й річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.

Нетішин прийняв естафету від Кам`янець-Подільської РДБ. В марафоні взяло участь 13 учасників, а саме – Поривай Дарина , Бійчук Артемій, Шленчак Владислава, Федорчук Ярослав, Самойлович Анастасія, Долінська Анастасія (учні ЗОШ №1); Котович Діана, Павленко Богдан, Аврамчук Марія, Герасимчук Олександр (учні ЗОШ №2); Гусарова Надія, Гузовська Ольга, Сокол Борис (учні НВК ). Гусарова Надія та Герасимчук Олександр прочитали свої власні вірші присвячені Т.Г. Шевченку.

Привітала учасників онлайн - марафону зразкова вокально - фольклорна студія "Роксолана" піснею на слова Т .Г. Шевченка.
Протягом 30-ти хвилин діти читали поезію Кобзаря та передали естафету читачам Новоушицької РДБ.

/Files/images/IMG_3716.JPG/Files/images/IMG_3720.JPG/Files/images/IMG_3730.JPG/Files/images/IMG_3764.JPG


Мови рідної краса

21 лютого країни світу відзначають день рідної мови. Працівники міських бібліотек для дітей та для юнацтва також долучилися до свята. В Міжнародний день рідної мови вони провели з школярами 7-А класу НВК годину мовознавства. Захід пройшов цікаво і захопливо. Діти почули багато корисних фактів про нашу милозвучну чудову українську мову, взяли участь в вікторині та мовознавчій грі та ознайомились з книжковими виставками присвяченими мовознавчій тематиці.

/Files/images/IMG_8861.JPG/Files/images/IMG_8867.JPG

Головному Закону - 20!

Діти, як найбільш вразлива частина суспільства, потребують захисту своїх прав. Щоб познайомити юних читачів з їх правами, в міській дитячій бібліотеці, 16.06.2016 року , було проведено правознавчі мандри «Казки читаємо – права вивчаємо». Спочатку учні 5-6 класів з пришкільного літнього табору відпочинку «Надія» ЗОШ №4 переглянули слайд-презентацію «Знай свої права, дитино!». Потім, щоб перевірити, як діти засвоїли отриману інформацію і чи добре вони знають свої права і обов’язки, присутні відповіли на запитання правознавчої вікторини «Захищаємо права казкових героїв». Діти жваво відповідали на запитання вікторини , вміло захищали права казкових героїв і продемонстрували, що вони добре знають свої права і обов`язки.

/Files/images/IMG_7662.JPG/Files/images/IMG_7663.JPG


Виходь у двір читати

В міській бібліотеці для дітей літні читання тривають. В рамках читань, 7 червня, пройшла піар-акція «Виходь у двір читати», В акції взяли участь учні пришкільного табору «Надія». Бібліотекарі разом з дітьми, на міському ігровому майданчику, знайомились, читали з книгами сучасних українських та зарубіжних письменників. Грали в різноманітні спортивні ігри.


/Files/images/IMG_7422.JPG/Files/images/IMG_7433.JPG/Files/images/IMG_7438.JPG/Files/images/IMG_7445.JPG/Files/images/IMG_7448.JPG/Files/images/IMG_7483.JPG/Files/images/IMG_7475.JPG

Увага! Конкурс!!!

Шановні діти! Міська бібліотека для дітей
Запрошує Вас прийняти участь у обласному
конкурсі юних дарувань «Кобзарики»
(присвячений 25-й річниці незалежності України)

Конкурс проводиться серед дітей-учнів 1-9 класів. Для участі в конкурсі учасники подають до бібліотеки для дітей творчі роботи в наступних номінаціях:
«Літературні твори»
«Художні роботи»
«Оригінальне привітання»
Вимоги до конкурсних робіт:
Літературні твори (проза, поезія) та художні роботи (живопис, графіка, декоративно-прикладне мистецтво) повинні бути присвячені незалежності України, розкривати історію її становлення та сьогодення, відображати ставлення до захисників держави; виконуватись на папері без вимог до формату.
Художні роботи можуть бути довільної техніки та з різних матеріалів.
Привітання зі святом Незалежності в оригінальній формі може бути виконане в паперовому вигляді без вимог до формату або у вигляді відео в форматі mp4.
Усі роботи повинні бути підписані з вказівкою на назву роботи, техніку виконання (якщо це художня робота), прізвище та ім`я автора, його вік, найменування бібліотеки, читачем якої він є.
Чекаємо на ваші роботи до 15 липня.
За довідками звертатись в міську бібліотеку для дітей


Канікули з книгою!!!

Літні канікули надають дітям безліч вільного часу для відпочинку та розвитку. Це час ігор та розваг.

Літо - це найкраща пора, коли діти мають чудову нагоду поринути у світ літератури, відкрити для себе нових героїв та отримати насолоду від читання.

2 червня, в міській бібліотеці для дітей стартували літні читання - 2016 "Канікули з книгою".

/Files/images/IMG_7271.JPG/Files/images/IMG_7280.JPG/Files/images/IMG_7334.JPG/Files/images/IMG_7341.JPG


Свято дитинства в бібліотеці

Цікаво, неповторно і незабутньо відсвяткували Міжнародний день захисту дітей та день батьків читачі-діти міської бібліотеки для дітей.

Працівники книгозбірні підготували свято з сучасними розвагами «бібліотека світлий дім – живе дитинство й щастя в нім».На святі були мами з дітьми: сім`ї Кушнерук, Сокол, Магдійчук, Нікітчук та постійні читачі бібліотеки. Працівники бібліотеки разом з дітьми привітали з Днем народження Діану Гуменюк (у якої співпало особисте свято з Днем захисту дітей) та подарували книгу. В залі була оформлена виставка – вітання: «Чудова країна – дитинство».

/Files/images/IMG_7266.JPG/Files/images/IMG_7262.JPG/Files/images/IMG_7183.JPG/Files/images/IMG_7238.JPG


До 202 - річниці від дня народження Кобзаря

Тарас Григорович Шевченко, безперечно це одна з найвидатніших постатей нашого народу. Загадку феномена особистості Шевченка досі не розгадано. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам"ять.

Вшанування генія Шевченка стало вже традицією в бібліотеці для дітей. До дня народження Кобзаря фахівці бібліотеки організували і провели літературний калейдоскоп "Життя та творчість Т. Г. Шевченка". В рамках заходу було проведено літературну вікторину і переглянуто документальний фільм "Мій Шевченко".

/Files/images/IMG_2383.JPG /Files/images/IMG_2385.JPG /Files/images/IMG_2316.JPG


Горджуся і радію, що рідною мовою я володію

18 лютого 2016 року, в міській бібліотеці для дітей, для читачів 4-х класів, проведено захід присвячений Міжнародному дню рідної мови.

Захід пройшов в формі поетичної акварелі. Метою цієї зустріч було поглибити знання учнів та показати велич і красу рідної мови, розкрити її необхідність у житті кожної людини.

Діти приймали активну участь у мовних іграх: "Місточок творчості" та "Утвори нові слова", читали вірші українських класиків та відгадували загадки. А на завершення заходу бібліотекарі подарували дітям хвилинки гумору, прочитавши "Жарти підслухані на уроках української мови"

Всі учасники пообіцяли стати активними читачами бібліотеки./Files/images/IMG_6411.JPG /Files/images/IMG_6428.JPG


Увага конкурс!

Міська бібліотека для дітей запрошує всіх бажаючих, віком від 9 до 15 років прийняти участь в Обласному конкурсі читців ім. Леоніда Глібова.

Конкурс відбудеться 24 березня 2016 року в смт. Чорний острів Хмельницького р-ну.

Подавати заявки, та ознайомитись з умовами конкурсу ви можете в бібліотеці для дітей за адресою: пр-кт Незалежності, 31 тел. для довідок 6-76-74


З нетерпінням я чекаю скоро свято Миколая

Під такою назвою, в міській бібліотеці для дітей, відбувся майстер - клас по виготовленню миколайчиків та новорічних ялинок. Діти з задоволенням брали участь в заході, виготовляли свої ялинки, розказували вірші про Миколая та весело проводили час.

На завершення свята дітки подарували бібліотекарям новорічну пісню та веселий настрій.

/Files/images/IMG_5971.JPG/Files/images/P1010045.JPG


Шановні батьки!

Повідомляємо Вам гарну новину:

Нетішинська міська бібліотека для дітей,

де читає Ваша дитина розпочинає програму літніх читань

«Літо, книга, я – друзі».

Ця програма, направлена на сприяння читання,

розпочинається 1 червня і продовжиться до 31серпня.

Важливо зберегти звичку читати і влітку!

Недавні дослідження виявили,що учні початкових

класів втрачають за літо навики читання,яких вони

набули в процесі навчання.

У дітей,які читають і під час літніх канікул,більше

шансів зберегти їх,ніж у тих, хто цього не робить.

Хто ж краще бібліотеки зможе допомогти дітям

не тільки корисно провести час за книгою, але

ще й повеселитись.

Всіх дітей в м. Нетішин запрошуємо приєднатися до літньої програми цього року та полюбити книги.

Заходьте та дзвоніть в міську бібліотеку для дітей за адресою: пр-кт.Незалежності, 31,тел. 6-76 -74

і дізнайтесь як Ваша дитина зможе записатись, а також взяти участь в заходах програми літніх читань.

Сподіваємось бачити Вас і Ваших дітей в бібліотеці

цього літа.

З повагою,працівники бібліотеки.


«Хочеш бути продвинутим – завітай до бібліотеки»

Літо - це , перш за все канікули, пора ігор, веселощів, невимушеного спілкування, нових знайомств та пізнання нового.
8 червня 2015 року для юних читачів у міській бібліотеці для дітей відбулося відкриття ЛІТНІХ ЧИТАНЬ «Літо, книга, я – друзі!». Свято відкриття розпочали флеш-мобом «Хочеш бути продвинутим – завітай до бібліотеки»

Усім книголюбам, яким від 5 до 14 років протягом канікул пропонується дізнатись багато нового за допомогою книжково-ілюстративних виставок, виставок нової літератури, різних ігор, найвеселіших і захоплюючих вікторин, пізнавальних подорожей. У червні кожен охочий читайлик отримає індивідуальний буклет - літні завдання. А у вересні відбудеться свято читачів та підсумки лініх читань, де кращі отримають заохочувальні призи.

/Files/images/IMG_5472.JPG /Files/images/IMG_5505.JPG


4 грудня 2014 року у міській бібліотеці для дітей відбулась патріотична година: "Будь готовий до захисту Вітчизни"...

/Files/images/golovna/IMG_8250 (2).jpg


Завітайте до бібліотеки!

/Files/images/Плакат.jpg

Питання? Відповідь!

рейтинг
відповіді
перегляди
рейтинг0
відповіді1
перегляди295
рейтинг0
відповіді1
перегляди320
рейтинг0
відповіді1
перегляди309
Задайте Ваше питання
Для того, щоб задати питання на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.